Partnerji

Knauf Insulation Škofja Loka d.o.o.

Knauf Insulation Škofja Loka je največji slovenski proizvajalec izolacijskih materialov in eden največjih slovenskih izvoznikov. Družba je bila v Sloveniji registrirana leta 2007, ko je družinska korporacija Knauf prevzela proizvajalca kamene volne Škofja Loka, kot del širitve izolacijske dejavnosti v letu 2006. V zadnjih 10 letih je tako korporacija v Slovenijo postavila sedež razvoja in inženiringa za proizvodnjo kamene volne ter komercialne organizacije za OEM (industrijske izolacije), tehnične rešitve, zelene rešitve in KI analitiko pod skupnim imenom System Division. V Škofji Loki je tudi sedež gradbeniške komercialne organizacije za regijo.

Splena stran: https://www.knaufinsulation.si/

Siemens d.o.o.

Siemens je že več kot 140 let partner slovenskega gospodarstva. Prve oblike sodelovanja, za katere obstajajo dokazi, segajo v leto 1869, ko je ustanovitelj korporacije Siemens Werner von Siemens s takratno Kranjsko industrijsko družbo podpisal sporazum o sodelovanju na področju proizvodnje železa v Zoisovih fužinah na Radovni. Od leta 1992 ima Siemens v Sloveniji regionalno družbo.

Družba Siemens d.o.o. je v 100-odstotni lasti korporacije Siemens AG, osnovna dejavnost pa je prodaja, poprodajna podpora in servis za celoten portfelj Siemensovih izdelkov in rešitev. Slovenskemu gospodarstvu in javnemu sektorju omogočamo dostop do najnaprednejših, inovativnih tehnologij.

Splena stran: https://www.siemens.com/si/si/home.html

Laboratorij za umetno inteligenco, Institut Jožef Stefan

Laboratorij za umetno inteligenco izvaja raziskave in razvoj v sodelovanju z akademskimi organizacijami in podjetji doma in v tujini. Področja dela so informacijske tehnologije s poudarkom na tehnologijah umetne inteligence. Najpomembnejša področja raziskav in razvoja so: (a) analiza podatkov s poudarkom na tekstovnih, spletnih, večpredstavnih in dinamičnih podatkih, (b) tehnike za analizo velikih količin podatkov v realnem času, (c) vizualizacija kompleksnih podatkov, (č) semantične tehnologije, (d) jezikovne tehnologije.

Laboratorij tesno sodeluje s Stanford University, University College London, Mednarodno podiplomsko šolo Jožefa Stefana ter podjetji Quintelligence, Cycorp Europe, LifeNetLive, Modro Oko in Envigence. Člani laboratorija so delno zaposleni na prej naštetih institucijah.

Spletna stran: https://www.ijs.si/ijsw/E3