Novice

Tri milijarde za umetno inteligenco v Nemčiji

Ambiciozni načrti za spodbujanje umetne inteligence: po poročilu medijev sta digitalno gospodarstvo in raziskave na področju AI pravi finančni dež.

Source: pxhere.com

Do leta 2025 želi nemška vlada v področje umetne inteligence (AI) vložiti skupno tri milijarde evrov, kot navaja koalicijski dokument. Skladno s tem bo v četrtek, na digitalni konferenci nemške zvezne vlade sprejet dokument, v obsegu približno 80 strani z naslovom "Strategija umetne inteligence".

Več

Intervju: »Programska oprema je lahko zelo pametna. Ampak ne more nadomestiti človeka.«

Nekdanji direktor CERN-a in dolgoletni predsednik nemškega fizikalnega društva (DPG) Rolf-Dieter Heuer pojasnjuje, zakaj kljub veliki pomoči pametnih strojev še vedno potrebujemo inteligentne ljudi.

Source: Siemens.com

Umetna inteligenca je izraz, ki napaja upanje in vzbuja skrbi. Kaj slednja pomeni vam, kot fiziku?

V preteklosti je bila umetna inteligenca preprosto inteligentna programska oprema - nevronske mreže, ki so vse bolj prepoznavale vzorce s pomočjo vedno večje količine podatkov, ki so jih ljudje hranili. Programska oprema je narejena tako, da se nenehno razvija s podporo človeka. Na prvi pogled je zato podobna, a vendarle se na drugi pogled razlikuje: v programsko opremo vnašate velike količine podatkov in ko pišete, je ta dovolj pametna, da jih bere samostojno in razvšča na način, da najdete tistega, ki ga potrebujete.

Več

AHK DESLO Kick Off Meeting 2019: »Podatki postajajo nov motor industrije«

15. januarja 2019 je v prostorih demonstracijsko-izobraževalnega centra Knauf Insulation v Škofja Loki, Slovensko-nemška gospodarska zbornica tradicionalno otvorila letni program aktivnosti projekta »Industrija 4.0«, s tradicionalnim »Kick-Off srečanjem«.

Na dogodku je predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice, Gertrud Rantzen, uvodoma predstavila rezultate raziskave na temo industrija 4.0, ki jo je zbornica izvedla ob koncu leta 2018. Rezultati kažejo na dobro osnovno razumevanje pojma industrija 4.0 v podjetjih v Sloveniji, izziv pa nastane na področju zavedanja o potrebi po merjenju izvajanja strategije na področju industrije 4.0.

Več