O letni temi

Industrija 4.0

Umetna inteligenca – navdih za digitalno prihodnost

Metode umetne inteligence spreminjajo industrijo, poslovanje in družbo

Umetna inteligenca, strojno učenje in razvoj tehnologije vse bolj spreminjajo naše delovno okolje. Umetna inteligenca (AI), ki jo svet razume kot naslednji mejnik v tekmi za tehnološko prevlado, ni več omejena na kinematografske zaslone. Je del našega vsakdanjega življenja. Digitalizacija in z njo povezana avtomatizacija povzročata radikalne spremembe po vsem svetu. Po napovedih analitikov naj bi trg umetne inteligence do leta 2025 dosegel 89 milijard ameriških dolarjev.

V želji ohranjanja konkurenčnosti, se je na to resničnost potrebno odzvati, zato je Slovensko-nemška gospodarska zbornica v letni program aktivnosti implementirala temo »Industrija 4.0«, ki v letu 2019 nosi slogan »Umetna inteligenca – navdih za digitalno prihodnost«.

 

Industrija 4.0 in umetna inteligenca narekujeta prihodnost gospodarstva

 

  • - Nova definicija poslovnih procesov in produktivnosti;
  • - spremembe in posodobitve v vseh vertikalnih industrijah; 
  • - brez uporabe umetne inteligence sledi izguba konkurenčnosti in inovacijskega potenciala.

Osrednja tema letošnjega projekta Industrije 4.0 "Umetna inteligenca" (AI) je tesno povezana z nemško-slovensko gospodarsko zbornico (AHK DESLO), njenimi člani in nemško-slovenskimi gospodarskimi odnosi. AHK DESLO omgoča podjetjem udeležbo na strokovnih dogodkih in usposabljanjih z namenom doseganja večje dodane vrednosti in konkurenčnosti, hkati pa je tudi kompetenten partner nemško-slovenskega gospodarstva. Nemčija je tako na področju izvoza kot tudi izvoza najpomembnejši slovenski trgovinski partner in hkrati najpomembnejši partner pri prenosu novih tehnologij, pri čemer je večina naložb namenjena digitalizaciji, hkrati pa se povečujejo tudi na področju AI. Umetna inteligenca je logična evolucija industrije 4.0 in ponuja velik potencial za sodelovanje med Nemčijo in Slovenijo.

V letu 2019 organiziramo dogodke različnih formatov na temo “Industrija 4.0 Umetna inteligenca”. Več informacij najdete v podmeniju 'Dogodki'.